18:30

Hovshaga AIF 2

Referat: Emmaboda Komb - Hovshaga AIF 2

I vanlig ordning en stor publik perfekt fotbolls väder där skicket på mattan var perfekt på Långasjö IP.

Vi började matchen allmänt virrigt det var väl inget av lagen som visade prov på någon stabilt spel i början. Men efter en fin spelvändning så tryckte vi 1-0 målet och nu tänkte man nu ska vi kunna ta tag i matchen men icke sa nicke istället tog Hovshaga tag i takt pinnen och kvitterade rättvisst. Efter deras 1-1 mål så var det precis som att vi tappar inställningen kontakten med motståndarna, precis som radion brukar gör när man vill lyssna på ett speciellt program/låt så får man ratta och ratta men det slutar allt som oftast med att det skrapa rassla i högtalarna och så kan man sammanfatta första halvleken för vi sprang och sprang men det händ inget mer en att Hovshaga gjorde både 1-2, 1-3 och 1-4 hinna halvtidsvilan.

Inför andra halvlek så mer eller mindre skällde vi ut spelarna och frågade rent ut vad f— dom höll på ni måste ju kliva in i situationerna och smälla på lite och framförallt vilja någonting. Om det skrapande högtalare i första halvlek så var det andra tongångar i andra halvlek det var mer likt AC/DC och Metallica för nu blev det bättre vi klev in i situationerna på ett helt annat sätt satte oss respekt för motståndarna med ett resolut aggerande och vi lyckades trycka in ett reducerings till 2-4 och vi spelade riktigt bra men det hjälpte inte i stället att vi gör 3-4 så gör Hovshaga 2-5 lite turligt och det är ju så jädrans så typiskt och slutresultatet blev 2-5 till Hovshaga favör.

Om vi hade spelat som vi gjorde i andra halvlek så hade slutresultatet sett annorlunda ut det garantera jag, men det är det där förbannade om, om inte hade funnits vad enkelt allt hade varit men nu ska vi sluta att tänka om för nu ska vi f—ta tag i det direkt och visa våra trogna supportrar vad vi kan. Hovshaga seger var rättvis sätt till första halvlek där dom spelade en riktigt små trevlig fotboll sett till andra halvleken så var ett oavgjort resultat mer rättvisst men som sagt vi släpper in alldeles för lätta mål i första halvlek och det går inte att bjuda på 2-3 mål i varje match för då ta man inga poäng. Hovshaga segern var rättvis idag.

Dagens stjärnor delades utav självaste Isak ”isse” Göstasson och följande spelare fick var sin stjärna Gustaf Malmqvist, Jonathan Berglund och Alexander Gustavsson. Mvh Ledarna